image
Sursa foto: jurnaltv.md

Ansamblul „Joc” pregătește un nou spectacol (VIDEO)

În luna mărțișorului, Ansamblul „Joc” ne aduce un cadou pe măsura evenimentului. Pe scena Teatrului de Operă și Balet va fi jucat spectacolul coregrafic „În căutarea Legendei”. Vor fi mai multe tipuri de dans, îmbinate armonios. „Cei care vor vedea spectacolul o să iasă din sală plin de energie”, spun coregrafii.

Dansatorii Ansamblului „Joc” spun că efortul ar urma să fie apreciat de spectatori.

Pregătirile au început acum două luni, iar munca zilnică se așteaptă să fie apreciată la justa valoare, pentru că cei de la Ansamblu ”Joc” pregătesc ceva special.

„Avem un program de data asta, cam din cele mai complicate.Două spectacole pline de lumini, efecte. Ne dorim un show interesant, să nu fie plictisitor pentru public. Care va veni, o să iasă plin de energie, așa cum suntem noi acum înainte de aceste două spectacole”, spune dirijorul ansamblului, Marin Gheras.

„Noi ne-am propus mai multe legende a ”Mărțișorului”, nu doar una din ele, unde este prințesa și prințul. Ei cumva au o dragoste, la fel cum și albul cu roșul și sunt uniți pe viață. Practic am legat dansurile noastre cu mici intervenții, ca să fie unite, ca spectatorul să înțeleagă că acest mărțișor sau această sărbătoare este folosit în mai tot Balcanul”, spune coregraful șef al ansamblului, Andrei Malcoci.

„Joc”, ca de fiecare dată, prezintă un spectacol absolut inedit. Este unul tematic, pe care l-am întitulat „În căutarea Legendei”, astfel încât să aducem legenda mărțișorului, cea cunoscută de noi toți, dar este o versiune a „Jocului”. A maeștrilor noștri de balet. Avem un dans frumos: suita bulgărească, trans-carpatină, dans unguresc, țigănesc și debutăm cu renumitul dansul „Moldoveneasca”, ca în final să ajungem în legendă”, povestește directorul general al Ansamblului „Joc”, Aliona Strâmbeanu.

Evoluția Ansamblului „Joc” va putea fi urmărită pe 9 și 10 martie, începând cu ora 18:00. Biletele pot fi cumpărate la Casele Teatrului de Operă și Balet.

Noutăţile partenerilor

comentarii: