image
Sursa foto: alegeri.md

Vladimir Andronachi rămâne în arest preventiv; Magistrații au prelungit măsura cu 30 de zile

Vladimir Andronachi rămâne în arest preventiv. Procuratura Anticorupție informează că, la 28 februarie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit măsura preventivă – arestarea preventivă în privința lui Andronachi pe un termen de 30 zile, până la 01 aprilie 2023.

Vladimir Andronachi este vizat în mai multe dosare de rezonanță, printre care Metalferos și Frauda Bancară. În dosarul Metalferos, Andronachi ar fi bănuit de spălare de bani.

În prezent, partea apărării face cunoștință cu materialele cauzei penale ca urmare a finisării urmăririi penale în privința numitului și a unui alt învinuit.

Procuratura Anticorupție a anunțat că la 25 ianuarie a finalizat urmărirea penală disjunsă din cauza denumită generic „Frauda Bancară” în privința lui Vladimir Andronachi precum și a unui complice.

„În rezultatul faptelor imputate învinuiților, statul Republica Moldova a fost prejudiciat cu suma de peste 26 milioane de lei, valoarea acestuia fiind acoperită prin sechestrele aplicate”, a precizat Procuratura.

În legătură cu acuzațiile oficiale aduse lui Vladimir Andronachi, în noiembrie 2022, Procuratura Anticorupție a precizat că a identificat și aplicat, cu suportul ARBI a CNA, sechestre în sumă totală de aproximativ 26 de milioane de lei, inclusiv bunuri imobile, cote-părți în capitalul social al unor companii, și mijloace bănești. Aceasta constituie echivalentul prejudiciului cauzat prin acțiunile incriminate învinuitului și altor persoane în episodul investigat în cadrul cauzei penale Frauda Bancară.

Vladimir Andronachi a pledat nevinovat.

Andronachi a făcut parte din cercul apropiat a lui Vladimir Plahotniuc. Cei doi au figurat împreună și într-un dosar de trafic de arme deschis de procurorii români pe numele lui Victor But, faimosul traficant de arme rus.

Vladimir Andronachi este învinuit și pentru rolul de conducător al tentativei de deposedare a bunului imobil în care-și are sediul Consulatului R. Moldova la Odesa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: