image
Sursa foto: Valeriu Munteanu/facebook

Flashmob în fața Ambasadei Ruse; „Nu este firesc, ca după atâta suferință, deportări, să rămânem un satelit al rușilor”

Mișcarea politică „Unirea” a marcat azi 80 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS prin depuneri de flori la Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice din Piața Marii Adunări Naționale și la Cimitirul Ostașilor Români din capitală, dar și printr-un flash-mob organizat în fața Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău.

Reprezentanții Mișcării politice „Unirea” și ai Asocației „Unirea - Odip” au mers cu machete de hărți ale României Mari și le-au lipit de gardul Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău. Participanții la flashmob au scandat „Armata rusă afară!”.

Unul din carabinierii din paza de la intrare în Ambasadă a intervenit și a îndemnat participanții la flashmob să nu lipească machetele pe gard: „Nu-i frumos, vă rog să ne respectăm” a spus el. „Nu-i frumos să ucizi un milion de moldoveni, asta nu-i frumos. Pe când aici, noi suntem acasă” i-a reproșat unul dintre protestatari.

Un alt protestatar l-a întrebat dacă și-a pus vreodată întrebarea ce-au simțit oamenii deportați. „Știu. Mi-au ridicat bunicii”, a răspuns carabinierul.

Unul din liderii PUN, Valeriu Munteanu a menționat că a lăsat azi, 28 iunie, la Ambasada Federației Ruse hărți cu România Mare și Basarabia ruptă acum 80 de ani. „Poate odată, rușii vor înțelege să ne lase în legea noastră și pe drumul nostru de unitate românească”, a menționat Valeriu Munteanu.

RAPTRAPT

La rândul său, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a declarat că este grav că după 80 de ani de la ocupația Basarabiei de către URSS, RM continuă să fie un satelit al Moscovei.

„Este umilitoare prezența militarilor noștri, în frunte cu Dodon la această paradă din 24 iunie. Nu este firesc, ca după atâta suferință, deportări în Siberia, foamete, să rămânem azi, după 80 de ani, un satelit al rușilor. Trebuie să avem destinul nostru pe care l-am avut până la ocupație, în perioada României Mari. Un destin pe care îl are azi România și Europa, marcat de securitate și prosperitate”, a spus liderul PL.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: