image
Sursa foto: Captură // jurnaltv.md

Jurnalist: Optimismul cu care von der Leyen dă aprecieri guvernării - o susținere enormă pentru integrarea europeană / VIDEO

„Optimismul cu care Ursula von der Leyen dă aprecieri guvernării Republicii Moldova în formă categorică înseamnă o susținere enormă pentru pașii noștri de integrare europeană”, a declarat jurnalistul și fostul deputat Valeriu Saharneanu, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV.

„Cred că von der Leyen este sosită în Moldova pentru a face ultimele retușări la ceea ce înseamnă poziția Republicii Moldova vizavi de obligațiile ei de a îndeplini condiționalitățile care îi sunt puse, pentru că în noiembrie va fi acel raport care va fixa data începerii negocierilor de aderare a RM la UE. Președinta Comisiei Europene a venit cu ajutoare pentru a susține guvernul democratic al RM, pentru a ne feri de vulnerabilitățile care le iscă criza din regiune. A venit cu acele ajutoare financiare foarte importante pentru a ajuta moldovenii să treacă mai ușor peste iarnă. În plus, a venit cu aprecieri foarte importante”, a declarat jurnalistul Valeriu Saharneanu.

Amintim că, joi, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, a declarat că apreciază progresele înregistrate de țara noastră în parcursul său de aderare la UE. Solidaritatea Uniunii Europe cu Republica Moldova este de neclintit, iar cetățenii de aici au arătat că blocul comunitar poate conta pe ei, a subliniat von der Leyen.

Oficialul european a anunțat că, până la finele acestui an, vor fi debursate alte 105 milioane de euro pentru Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a țării. „Împreună construim o Europa mai sigură și puternică”, a subliniat președintele Maia Sandu.

În aprilie curent, Parlamentul European a cerut ca negocierile de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar să înceapă până la finele acestui an. Asta dacă autoritățile vor îndeplini cele nouă condiționalități identificate de Comisia Europeană pentru deschiderea negocierilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: