image
Sursa foto: Profimedia

Decizie radicală a guvernului elen! ”Toate meciurile se vor desfășura cu porțile închise în următoarele două luni”

Meciurile din campionatul de fotbal al Greciei se vor disputa fără suporteri până pe 12 februarie 2024, în încercarea de a opri violenţele care se produc în mod repetat în sportul din această țară, a anunţat luni guvernul elen.

"Toate meciurile din campionatul Greciei se vor desfăşura cu porţile închise în următoarele două luni, adică până pe 12 februarie", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Pavlos Marinakis.

Decizia vine la câteva zile după ce un ofiţer de poliţie grec a fost rănit grav de o petardă în timpul confruntărilor dintre huligani care au avut loc joi seară la Pireu, cu ocazia unui meci de volei masculin între marile rivale Olympiakos Pireu şi Panathianikos Atena. Poliţia a anunţat duminică arestarea unui tânăr, acuzat că a aruncat materialul pirotehnic care l-a rănit pe poliţist.

Violenţele au avut loc în faţa arenei Melina Merkouri din Rentis, o suburbie a Atenei. Gazele lacrimogene trase de poliţişti s-au răspândit şi în interiorul arenei sportive, forţând jucătorii să se retragă la vestiare, partida din Cupa Ligii la volei fiind în final întreruptă definitiv şi amânată pentru o dată ulterioară.

Tânărul arestat a recunoscut că a aruncat intenţionat proiectilul respectiv spre forţele de ordine, lovind în coapsă un om al legii care a ajuns la spital cu hemoragie şi care se află în continuare în stare critică.

Premierul Kyriakos Mitsotakis şi-a exprimat duminică "furia" pe contul său de Facebook pentru "atacul criminal" împotriva ofiţerului de poliţie. El a asigurat că "va continua lupta guvernului împotriva violenţei în sport" şi "împotriva tuturor celor care o incită sau o tolerează".

SuperLiga Greciei de fotbal a fost de asemenea zguduită de violenţele fanilor în ultima perioadă. Doi arbitri au fost ameninţaţi la începutul săptămânii trecute, astfel încât Asociaţia arbitrilor a decis să nu numească niciun oficial pentru meciurile programate în weekend, obligând Liga să amâne etapa.

Anul trecut, guvernul a majorat pedeapsa maximă cu închisoarea de la şase luni la cinci ani pentru autorii actelor de violenţă, fără a reuşi însă să reducă numărul incidentelor, notează Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: