image
Sursa foto: jurnal.md

7 martie ar putea fi zi liberă în Republica Moldova

Ministerul Muncii și Protecției Sociale propune dezbaterilor publice un proiect de hotărâre, prin care ziua de 7 martie să fie declarată zi de odihnă, iar ziua de 12 martie – zi lucrătoare. Dacă proiectul va fi aprobat, bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță în perioada 5-8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Potrivit autorilor, proiectul este elaborat „în scopul utilizării optime de către salariați a zilei de repaus și de sărbătoare nelucrătoare în anul 2022”. O decizie similară, privind declararea zilei de 7 martie ca zi de odihnă, iar a celei de 12 martie – zi lucrătoare, a fost implementată în 2016.

Conform legislației, în Republica Moldova sunt 12 sărbători oficiale pentru care bugetarii primesc zile libere.

În anul 2021, șase dintre aceste sărbători au coincis cu zilele de weekend, astfel în plus la cele 104 zile libere s-au mai adăugat șase zile. Fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul la un concediu de 28 de zile anual. Guvernul Republicii Moldova poate efectua anumite schimbări privind zilele libere pentru anul viitor. De regulă, se oferă zile adiționale libere, care ulterior sunt recuperate în zilele de sâmbătă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: