image
Sursa foto: captură video

Un chișinăuian, reținut, după ce a tras pe sfoară mai mulți oameni: Le promitea ajutor contra cost, apoi dispărea fără urmă

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii pe teritoriul capitalei. Individul, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor care aparțin altor persoane, având un comportament viclean, prin inducere în eroare sub pretextul perfectării reviziei tehnice şi a asigurării automobilelor, însușea mijloace bănești, după care dispărea fără a-și onora obligațiunile.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală polițiștii au stabilit că suspectul prin intermediul rețelelelor de socializare identifica potențialele victime cu care ulterior se întâlnea și îi asigura că poate să-i ajute cu perfectarea actelor automobilelelor ce sunt înregistrate peste hotarele Republicii Moldova.

Acesta nu s-a limitat doar la însușirea banilor, dar l-a și deposedat de automobilul de marca BMW pe un tânăr de 29 de ani.Astfel, polițiștii au acumulat probe concludente ce demonstrează vinovăția bărbatului. În cadrul acțiunilor procesual penale suspectul și-a recunoscut vinovăția.

Oamenii legii menționează că acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru huliganism.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Conform legislației pentru faptele comise el riscă amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: