image
Sursa foto: Jurnal.md

Declarațiile președintei Comisiei Europene, salutate la Chișinău; Care sunt estimările privind negocierile de aderare la UE

Ministerul de Externe de la Chișinău salută declarațiile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul despre Starea Uniunii, potrivit cărora viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

„În ultima perioadă, țara noastră a făcut progrese semnificative pe calea aderării la Uniunea Europeană, iar acest declarații încurajatoare reprezintă o confirmare a eforturilor depuse. Suntem mândri de drumul pe care l-am parcurs până acum și suntem hotărâți să lucrăm în continuare asupra îndeplinirii celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, astfel încât să avem un aviz pozitiv privind începerea negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an”, se arată în declarația diplomației de la Chișinău.

Totodată, Ministerul de Externe accentuează că o Republică Moldova puternic ancorată în valorile și normele europene va aduce beneficii atât pentru cetățenii săi, cât și pentru întreaga regiune.

Noutăţile partenerilor

comentarii: