image
Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

VIDEO // Un bărbat a vrut să scoată din România opt migranți ascunși în portbagaje

Un bărbat a încercat să scoată din România opt migranți ascunși în portbagaje. Bărbatul conducea un trailer cu mașini spre Germania și a vrut să iasă din țară prin vama Vărșand, județul Arad. A crezut că va reuși să păcălească vigilența polițiștilor de frontieră, însă a fost prins și s-a ales cu dosar penal.

Poliția română precizează că, numai în ultimele 24 de ore, 71 de migranți care voiau să treacă în mod fraudulos granița cu Ungaria și călăuzele lor au fost întorși din drum, notează Digi24.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, ansamblul rutier condus de român transporta autoturisme pe ruta România-Germania. 

La controlul din vama Vărșand, polițiștii de frontieră au verificat inclusiv autoturismele încărcate în trailer. În portabagajele lor au descoperit opt cetățeni străini, șase din Bangladesh și doi din Sri Lanka. Și în vama Nădlac II, două tiruri înmatriculate în Turcia ascundeau migranți în compartimentul destinat transportului de marfă. 

Conform documentelor, camioanele, conduse de doi cetățeni turci, transportau mobilă și gresie pentru societăți comerciale din Germania și Polonia.

Pe lângă marfă, polițiștii de frontieră au descoperit și 57 de migranți din Bangladesh, Egipt, Pakistan și Palestina, majoritatea din ei fiind intrați legal în țara noastră. Atât ei, cât și călăuzele lor vor răspunde acum în fața legii.

Alți șase migranți au fost descoperiți în apropierea vămii Borș, când voiau să treacă pe jos granița spre Ungaria. Bărbații, din India și Pakistan, au fost depistați și reținuți la 200 de metri de linia de frontieră.

"În toate cazurile, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră a României.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: