image
Sursa foto: jurnal.md

Socialiști și comuniști, la bal la Ambasada Rusiei de ziua Federației Ruse; „N-are nimic cu bombardarea în Ucraina” // VIDEO

Au uitat de războiul dus de Rusia în Ucraina și s-au întâlnit să sărbătorească Ziua Rusiei. Este vorba despre mai mulți deputați, primari, clerici, ambasadori, oameni de afaceri și oameni de știință, care s-au adunat astăzi la o recepție organizată de Ambasada Federației Ruse la Chișinău. La eveniment au venit și persoane din regiunea transnistreană. Unii deputați au lăsat baltă și ședința Parlamentului pentru a merge la bal.

În loc să fie prezenți la ședința Legislativului, mai mulți deputați comuniști și socialiști au considerat că ar fi mai util să participe la recepția organizată de Ambasada Rusiei.

„Am primit o invitație. Astăzi este Ziua Rusiei”, a spus deputatul Vlad Bătrâncea, în fața jurnaliștilor. Întrebat cum va sărbători în timp ce Rusia bombardează Ucraina, socialistul a răspuns: „Asta n-are nimic cu bombardarea în Ucraina”.

Deputatul Bogdan Țârdea a fost însă mai deranjat de faptul că a fost abordat de jurnaliști și i-a luat el, la rândul său, la întrebări.

Printre cei invitați la recepție este și Mark Tkaciuk, copreședintele Congresului Civic. „Colegii noștri sărbătoresc ziua independenței și au decis să ne invite și pe noi, indiferent de poziția pe care o avem față de război. (...) Ucraina trebuie să-și recapete teritoriile. Trupele militare străine nu trebuie să se afle pe teritoriul Ucrainei. Noi suntem împotriva războiului și poziția noastră este cunoscută. Eu acest lucru îl spun permanent”, a declarat Tkaciuk.

Iar primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a venit cu un buchet mare de trandafiri albi.

Au fost prezenți la sărbătoare și membrii partidului Șor. Aceștia au refuzat să vorbească cu presa.

O astfel de recepție a fost organizată pe 7 iunie și de către Ambasada Rusiei de la București. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Parlamentului României. Este vorba despre Diana Șoșoacă și Francisc Tobă. Amintim că Șoșoacă a fost plasată pe lista dușmanilor Ucrainei de către organizația Mirotvoreț.

Ziua Naţională a Rusiei este sărbătoriă pe 12 iunie.

jurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: