image
Sursa foto: uefa.com

Liga Campionilor, etapa a 6-a | Liverpool, în optimile Ligii: Inter şi Napoli, OUT din competiţie după eliminări dramatice

15 formaţii sunt calificate în optimile UEFA Champions League, iar pentru ultimul loc disponibile se anunţă o bătălie pe muchie de cuţit.

Ajax, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester City, Manchester United, Porto, Real Madrid, Roma, Schalke, PSG, Liverpool și Tottenham au obţinut deja biletele pentru optimile celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume.

Napoli a ratat primăvara europeană, după ce a ratat incredibil în prelungirile meciului de la Liverpool, încheiat cu victoria "cormoranilor", 1-0. În aceeași grupă, PSG s-a impus, pe Maracana din Belgrad, cu 4-1 în fața Stelei Roșii.

În grupa D, Porto era calificată deja din postura de câştigătoare a grupei, dar s-a impus și pe terenul celor de la Galatasaray, în ultima etapă, cu 3-2. În aceeași grupă, Schalke mergea oricum mai departe de pe locul al doilea, indiferent de rezultate. Nemții s-au impus cu 1-0 în fața lui Lokomotiv Moscova.

Barcelona era deja câştigătoarea grupei din punct de vedere matematic. Catalanii au primit vizita lui Tottenham, iar cele două echipe au remizat, 1-1 și s-au calificat la braț în optimi, în timp ce Inter a remizat cu PSV și a terminat pe 3.

Borussia Dortmund s-a impus cu 2-0 pe terenul codașei AS Monaco și s-a calificat de pe primul loc al grupei, la egalitate cu locul secund, Atletico Madrid, care a remizat cu Club Brugge, 0-0. Belgienii vor juca în Europa League.

Ultima calificata se va decide in meciul din aceasta seara dintre Sahtior (5 puncte) si Lyon (7 puncte).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: