image
Sursa foto: Jurnal.md

Socialistul Vlad Bătrâncea, depistat de ANI cu o diferență de peste 700000 de lei între venituri și cheltuieli // DOC

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrâncea, a fost depistat cu o diferență de 764000 de lei la procurarea unui apartament, în anul 2019, dar și depunerea tardivă a declarației de avere pentru același an. Autoritatea Națională de Integritate a emis astăzi un act de constatare.

Nu este clar, deocamdată, dacă deputatul socialist va contesta actul emis de ANI. Dacă cele constatate de ANI vor fi probate în instanță, Vlad Batrâncea va fi decăzut din dreptul de a mai exercita mandatul de deputat.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2019, Vlad Batrâncea a indicat un venit de 20 de mii de euro din vânzarea unui apartament. Potrivit inspectorului de integritate, nu este clar ce apartament a fost vândut și care este venitul obținut. Conform informațiilor din banca centrală de date a cadastrului, prezentate de ANI, Batrâncea nu a deținut bunuri imobile în proprietate până a fi subiect al declarării. Prin urmare, inspectorul de integritate notează că nu este clar cum deputatul ar fi obținut această sumă, odată ce nu a avut niciun drept de proprietate asupra bunului.

În replică pentru Jurnal TV, deputatul a insistat că din vânzarea apartamentului cu pricina de către mama sa, acesta ar fi obținut suma de 20000 de euro, dar înțelegerea dintre cei doi nu a fost consemnată juridic.

„Reconfirm faptul că din vânzarea apartamentului, mama mea mi-a transmis suma de 20 de mii de euro. Temei pentru această afirmație a fost înțelegerea amiabilă dintre mama mea și mine. Noi nu am formalizat și înregistrat juridic această înțelegere. Acest fapt se confirmă prin reflectarea în declarația de avere și interese pentru anii corespunzători”, a declarat Vlad Bătrâncea.

În actul emis de ANI se mai arată că Vlad Batrâncea a indicat incorect indemnizațiile primite de la Parlament în perioada 2017-2019, dar și omiterea declarării creditului în sumă de 100 de mii de lei, contractat în 2018.

Actul de constatare în privința lui Batrâncea este semnat de Virgiliu Bardă - același inspector de integritate, care a emis actul prin care președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, era acuzată de admiterea unui conflict de interese. În cazul Manole, actul a fost anulat însă de Curtea de Apel, iar în privința inspectorului a fost inițiată o procedură disciplinară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: