image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Protestul lui Şor, bilanţul poliţiei: Zeci de persoane, printre care şi minori, cu comportament dubios au fost reţinute

La întrunirea de astăzi, din centrul capitalei, au participat în jur de 1.700 de persoane. 65 de persoane cu comportament dubios au fost conduse la sediile poliției pentru identificare și documentare, printre care și 4 minori, informează oamenii legii.

Manifestanţii fugarului Şor nu au respectat legea. Aceştia au comis o serie de provocări, încercând din nou să rupă cordonul format din polițiști. Au fost reţinute mai multe persoane cu comportament neadecvat, care deţineau asupra lor obiecte periculoase.

Unii dintre ei au antecedente penale şi se află în vizorul poliției pentru huliganism, furt, jaf, consum de droguri și evadare din penitenciar.

„Poliția s-a aflat la datorie și a asigurat ordinea publică și la întrunirea de astăzi, din centrul capitalei, la care au participat în jur de 1.700 de persoane. De la începutul acesteia s-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind iarăși forțat cordonul Poliției, iar protestatarii aplicând forța fizică asupra oamenilor legii. Totodată, cerințele legale ale organelor de forță au fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios, cu antecedente penale și cu obiecte periculoase la ele. Oamenii legii au documentat mai multe încălcări admise de participanții la întrunire. 65 de persoane cu comportament dubios au fost conduse la sediile Poliției pentru identificare și documentare, printre care și 4 minori. Amintim că persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență vor purta răspundere conform legislației.Totodată, organizatorii protestului, pentru faptele admise în cadrul acestuia, în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal", se arată într-un comunicat al poliţiei.

Doi bărbaţi cu comportament suspect, participanţi la întrunire, s-au dovedit a fi anunțati în căutare pe cauze penale. Astfel, astăzi, indivizii de 51 de ani şi, respectiv de 30 de ani, au fost escortaţi la Inspectoratul de Poliție din Chişinău.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 30 de ani este anunțat în căutare de Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi și anterior a fost condamnat.

Totodată, poliţia informează că un bărbat a sunat la 112, spunând că, în curtea blocului unde locuiește de pe str. Mihai Viteazul, câțiva participanți la întrunire își satisfac necesitățile fiziologice.

Cu fiecare duminică la aşa-zisul protest vin tot mai puţini şi mai puţini oameni, deşi partidul „Şor" susţine contrariul. Astăzi, de exemplu, potrivit poliţiei, la întrunire au participat în jur de 1.700 de persoane, făcându-se publice şi poze în acest sens, însă organizatorii spun că au participat în jur de 50.000 de mii.

Amintim că pentru a opta duminică consecutiv, în centrul Chişinăului, au avut loc proteste antiguvernamentale, organizate de deputatul fugar Ilan Şor, condamnat în primă instanţă la 7,5 ani de puşcărie, unul dintre beneficiarii furtului miliardului, sancţionat recent de Guvernul SUA pentru corupţie şi colaborare cu Moscova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: