image
Sursa foto: Privesc.eu

Sesizare la PG împotriva lui Ceban: „Banii oferiți pentru reparația biroului său pot fi considerați mită” // DOC

Banii oferiți de așa-numiții prieteni pentru reparația biroului primarului de Chișinău, Ion Ceban, pot fi considerați mită pentru anumite servicii sau tranzacții dubioase, care ar putea urma. Este opinia consilierului municipal Aliona Doroş, vicepreședinte al fracțiunii Platforma DA, care a depus o sesizare în acest sens la Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție.

„Având în vedere că edificiul Primăriei municipiului Chișinău este patrimoniu public și monument ocrotit de stat, că primăria este o instituție publică, activitatea căreia se bazează pe transparență și legalitate, aceste tranzacții, plăți și numele agenților economici implicați în „reparația” biroului primarului trebuie să fie publice”, a declarat Aliona Doroș.

„Primarul general, fiind persoană cu funcție publică, este obligat prin lege să declare plățile efectuate de terțe persoane implicate. În caz contrar, toate aceste transferuri și achitări pot fi considerate mită pentru anumite servicii sau tranzacții dubioase, care ar putea urma”, a adăugat vicepreședintele fracțiunii Platforma DA din CMC.

Primarul capitalei nu a comentat deocamdată aceste acuzații. La scurt timp după preluarea funcției, biroul lui Ceban a intrat în reparație, edilul precizând că lucrările se fac din banii unor „prieteni”.

sesizare Cebansesizare Ceban

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: