image
Sursa foto: cnbc.com

Compania suedeză Northvolt va construi o fabrică de celule de baterii în Germania; Investiția, estimată la miliarde de euro

Grupul suedez Northvolt va investi câteva miliarde de euro pentru construirea unei fabrici de celule de baterii în Germania, care va putea aproviziona anual aproximativ un milion de vehicule electrice, se arată într-o declaraţie comună a Guvernului german şi a producătorului de baterii litiu-

Executivul de la Berlin şi landul Schleswig-Holstein vor acorda subvenţii pentru acest proiect din localitatea Heide, în nordul Germaniei, care va fi supus spre aprobare Comisiei Europene.

În martie, Comisia Europeană a anunţat că a relaxat prevederile referitoare la ajutoarele de stat, pentru a permite statelor membre UE să acorde ajutoare de stat companiilor, pentru a le încuraja să rămână pe continent în loc să se mute în America de Nord, profitând de subvenţiile acordate de SUA (IRA).

Programul american de investiţii (Inflation Reduction Act, IRA), un pachet de 369 de miliarde de dolari, prevede distribuirea de subvenţii pentru industriile verzi, precum fabricarea de baterii pentru vehiculele electrice sau producţia de panouri solare.

Investiţia Northvolt va crea 3.000 locuri de muncă directe în Heide şi mii de locuri de muncă indirecte în industria auto şi sectorul serviciilor din regiune.

Construcţia ar putea demara în 2023 iar livrările de de celule de baterii ar putea începe în 2026, a informat compania.

Şi Tesla anunţa în februarie că a început asamblarea bateriilor în Germania, folosite la vehiculele produse la Brandenburg, transmite Reuters, potrivit Economedia.

Joi, ProLogium din Taiwan a anunţat că a ales Franţa ca sediu pentru prima sa uzină de baterii pentru vehiculele electrice de peste hotare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: