image
Sursa foto: jurnal.md

Tiraspolul neagă că va cere anexarea regiunii transnistrene de către Rusia: „O prostie”

Autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului neagă informațiile precum că, la congresul de la Tiraspol al „aleșilor locali de toate nivelurile”, vor cere Federației Ruse anexarea regiunii transnistrene.

„Cred că este doar o încercare de tensionare a situației. Știți, sunt astfel de provocatori. Aceștia sunt oamenii care doresc rău republicii noastre, ei scriu despre asta. Prin urmare, cred că asta este o prostie de necrezut, pe care nici măcar nu vreau să o comentez. În 2006, la referendum, oamenii s-au expus pe această temă. Și astăzi, când situația este atât de grea, când în apropiere se desfășoară o operațiune militară specială, când sunt foarte multe alte probleme, ridicarea acestei probleme și abordarea ei este o prostie”, a declarat vicepreședinta pretinsului soviet suprem de la Tiraspol, Galina Antiufeeva, în fața jurnaliștilor de la Tiraspol.

Precizăm că un activist din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, Ghenadii Ciorba, deținut anterior de către autoritățile separatiste de la Tiraspol, a declarat că trebuie să ne așteptăm ca, după „congresul aleșilor locali de toate nivelurile”, administrația separatistă să ceară Rusiei anexarea Transnistriei.

Autoritățile de la Chișinău au declarat că nu există niciun pericol de escaladare sau destabilizare a situației și că mai curând este o campanie prin care se încearcă isterizarea societății în jurul acestui eveniment de la Tiraspol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: