image
Sursa foto: politia.md

Pușcăriașii Penitenciarului Brănești, implicați în escrocherii: Au furat jumătate de milion de lei de pe carduri bancare

Oamenii legii au efectuat miercuri percheziții la Penitenciarul Brănești. Foști și actuali deținuți au creat o schemă de escrocherie săvârșită prin intermediul apelurilor telefonice. Prejudiciul cauzat este de peste 500.000 de lei.

Potrivit Poliției, membrii grupului criminal se prezentau ca „ofițeri ai Secției fraude bancare” a băncii comerciale la care sunt deservite victimele. Prin abuz de încredere şi inducere în eroare a acestora, sub pretextul curmării unor tranzacții dubioase, au solicitat şi obţinut informații confidențiale privind datele cardurilor bancare a persoanelor telefonate. Ulterior, sustrăgeau bani din conturile acestora.

În rezultatul efectuării măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au stabilit 7 persoane implicate, cu vârstele cuprinse între 25 și 32 de ani, actuali și foști deținuți ai Penitenciarului nr. 18 Brănești. Persoanele implicate în extragerea și lichifierea mijloacelor financiare sunt rude sau cunoscuți ai acestora.

Totodată, în rezultatul acțiunilor efectuate a fost identificat liderul grupului criminal organizat. Acesta s-a dovedit a fi deținut al Penitenciarului nr.18 Brănești în vârstă de 25 de ani.

În cadrul efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate 24 de telefoane mobile, 32 de cartele SIM, înscrise de ciorne relevante pentru cauza penală, droguri și 2.640 de lei.

Totodată, de la domiciliile figuranților și a complicilor acestora au fost ridicate: 10 telefoane mobile, trei tablete, carduri bancare precum și mai multe înscrisuri de ciornă.

Oamenii legii întreprind acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională, dar și stabilirea victimelor acțiunilor ilegale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: