image
Sursa foto: Profimedia

Englezii au aflat care e bugetul de transferuri pe care Newcastle o să-l aibă în iarnă

Newcastle a fost recent preluată de un fond de investiții din Arabia Saudită și a devenit clubul cu cel mai bogat patron.

Speculațiile au început să apară după ce Newcastle a fost preluată de arabi, iar mulți specialiști anticipau o campanie de achiziții spectaculoasă în iarnă.

Cei de la Sunday Telegraph anunță că arabii nu vor să arunce cu banii fără rost, iar în iarnă bugetul urmează să fie unul restrâns, de doar 50 de milioane de lire sterline.

Vestea este una surprinzătoare, după ce jucători foarte cunoscuți au fost deja vehiculați de presă ca fiind pre lista celor de la Newcastle.

O explicație ar veni din faptul că există încă FFP (Financiar Fair Play), iar noii patroni de la Newcastle nu ar dori să aibă o relație degradată de la început cu cei de la UEFA.

Investitorii sunt conduși de controversatul prinț Mohammed Bin Salman, iar negocierile cu fostul patron, Mike Ashley, au fost conduse de Amanda Staveley, care acum a devenit directoarea clubului Newcastle. Averea lui Mohammed Bin Salman este estimată la peste 250 de miliarde de euro, de 10 ori mai mult față de patronul lui Manchester City, Sheikh Mansour.

BBC a scris, după schimbarea acționarului de la Newcastle, că prima mutare a noilor conducători va fi schimbarea antrenorului. Steve Bruce (60 de ani) , din 2019 la echipă, are zilele numărate la formația engleză, iar în locul său este așteptat un antrenor de top.

Presa din Anglia îl dă ca favorit pentru banca lui Newcastle pe Antonio Conte (52 de ani), care a activat ultima oară la Inter. Deși, inițial, jurnaliștii britanici susțineau că sunt șanse mici ca antrenorul să ia în calcul această variantă, italianul s-ar fi răzgândit ar fi dispus să revină în Premier League, unde a mai pregătit-o pe Chelsea.

Totuși, Conte așteaptă mai întâi să vadă propunerea saudiților și cât de multă libertatea va putea avea. Publicația Chronicle Live precizează că Newcastle va cheltui sume uriașe de bani în iarnă pentru transferuri, iar dorința lui Antonio Conte este aceea de a fi implicat în aceste mutări și decizia să nu le aparțină exclusiv celor din conducere.

Astfel, Conte este dispus să înceapă negocierile cu Newcastle, însă rămâne de văzut dacă italianul va accepta să preia o echipă în plin sezon, așa cum a mai făcut-o la Juventus, în decembrie 2012, la al doilea mandat pe banca torinezilor.

Antonio Conte a obținut cele mai mari performanțe pe banca lui Juventus, unde a cucerit trei titluri în Italia și două Supercupe. În cele două sezoane petrecute la Chelsea (2016-2018), italianul a câștigat titlul în Premier League și Cupa Angliei, iar lui Inter, la cea mai recentă experiență din carieră, i-a adus campionatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: