image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

VIDEO: „Niciun tractor să nu plece acasă”: Fermierii se retrag din fața Parlamentului și revin în PMAN

Agricultorii nu se lasă și au ieșit și astăzi la protest. După ce timp de câteva ore au blocat o porțiune de drum din fața Parlamentului și a Președinției, fermierii au decis să se retragă în PMAN.

La ora 18:30, consiliul „Forța Fermierilor” va avea discuții cu premierul Dorin Recean pe subiectul alocării compensațiilor.

„Noi trebuie să plecăm de aici minim cu decizia de 350 de milioane. Decizia aceasta trebuie să fie scrisă... Ne retragem în PMAN, dar niciun tractor să nu plece acasă”, le-a spus Alexandru Slusari fermierilor.

Astăzi, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu reprezentanții agricultorilor. Părțile au discutat principalele probleme cu care se confruntă aceștia.

Fermierii au discutat miercuri, 21 iunie, cu premierul Dorin Recean și cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, revenit de la Bruxelles. Reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” sunt nemulțumiți de rezultatele negocierilor.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a confirmat că la nivelul Uniunii Europene s-a format o comise cu membri din șase state afectate pe segmentul agricol din cauza războiului din Ucraina. În comisie este și un reprezentant al Comisiei Europene. Urmează ca Guvernul de la Chișinău să numească un reprezentant al său în această comisie, care să lucreze în timp real asupra proceselor de tranziționale, import, export a cerealelor în țările europene sau care au vecinătate cu Ucraina.

De la începutul săptămânii, peste 200 de fermieri din mai multe localități și-au staționat tractoarele în fața clădirii Guvernului, ca să-și exprime nemulțumirea față de inacțiunile autorităților în contextul crizei din domeniul agricol. Oamenii cer amânarea plăților scadente față de creditori fără calcularea penalităților, acordarea facilităților fiscale, în special a dreptului de utilizare a TVA-ului din cont pentru achitarea impozitelor, dar și interzicerea importului de cereale din Ucraina.

Jurnal.md // Nadejda Roscovanu
Jurnal.md // Nadejda RoscovanuJurnal.md // Nadejda Roscovanu
Jurnal.md // Nadejda RoscovanuJurnal.md // Nadejda Roscovanu

Jurnal.md // Nadejda RoscovanuJurnal.md // Nadejda Roscovanu
Jurnal.md // Nadejda RoscovanuJurnal.md // Nadejda Roscovanu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: