image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase, la întâlnire cu Jagland: Guvernarea minte partenerii externi că alegerile au fost anulate din cauza legislației

Autoritățile de la Chișinău mint partenerii de dezvoltare, precum că alegerile locale noi din Chișinău au fost invalidate din cauza legislație. Declarația a fost făcută de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, la întrevederea cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

Andrei Năstase se află astăzi la Strasbourg împreună cu Maia Sandu, președinta PAS și Viorel Cibotaru, liderul PLDM.

Liderii Mișcării de Rezistență Națională i-au transmis oficialului european Rezoluția adoptată unanim de către zeci de mii de participanți la protestul masiv din 1 iulie 2018.

Andrei Năstase a menționat că în cadrul discuției au fost abordate subiecte de maximă importanță pentru democrația din Republica Moldova, care este serios amenințată de acțiunile ilegale ale regimului de la Chișinău.

„Guvernarea încearcă să falsifice adevărul, dezinformând partenerii de dezvoltare, precum că alegerile locale noi din Chișinău au fost invalidate din cauza legislației, care necesită amendamente. Or, adevărul este altul: guvernarea nu poate accepta ca un om anti-sistem să acceadă la conducerea primăriei municipale, dezvăluind și stopând schemele de corupție ale mafiei imobiliare din capitală”, a declarat Andrei Năstase.

Tot astăzi, Andrei Năstase și colegii săi din Mișcarea de Rezistență Națională ACUM au avut o întâlnire la Strasbourg cu eurodeputata conservatoare poloneză, Anna Elżbieta Fotyga.

„Situația din Republica Moldova, după anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău, se îndreaptă într-o direcție foarte periculoasă”, a fost mesajul europarlamentarei după întrevederea cu liderii Platformei DA, PAS și PLDM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: