image
Sursa foto: thelocal.it

Partidul aflat la guvernare în Italia ar putea fi declarat în faliment

O instanţă din Italia a decis că partidului Liga Nordului, aflat acum la guvernare, i se poate confisca suma de 49 de milioane de euro, ca urmare a unor acuzaţii de delapidare şi fraudă.

Formaţiunea lui Matteo Salvini riscă acum falimentul, pentru că suma este extrem de mare şi e posibil ca în conturile partidului să nu existe atâţia bani. Dar The Guardian remarcă faptul că mai există o portiţă: confiscarea acestor bani ar putea fi evitată dacă se decide schimbarea numelui partidului.

Avocaţii formaţiunii susţin că în conturi există doar 5 milioane şi jumătate de euro, bani proveniţi din donaţii. Dar surse judiciare insistă că mare parte din fonduri au fost mutate, de fapt, în conturi din străinătate.

Sechestrul impus de judecătorii din Genoa vine în urma acuzaţiilor care datează din perioada 2008. Atunci, reprezentanţii Liga Nordului ar fi folosit banii publici rambursaţi de stat pentru alegerile electorale în scopuri personale, precum cumpărarea de diamante şi lingouri de aur.

Fondatorul formaţiunii aflate la guvernare şi fostul lider al acesteia Umberto Bossi a fost recent condamnat, în primă instanţă, la 30 de luni de închisoare, dar continuă să reprezinte formaţiunea în Senat. De asemenea, trezorierul partidului a primit 4 ani şi 10 luni, transmite Dig24.

Acum, actualul lider al Ligii - Matteo Salvini - a comentat sfidător decizia judecătorilor. Susţine că acea posibilă fraudă este istorie şi că el nu a văzut niciodată acei bani.

În Italia, coaliţia de guvernare e formată din Liga Nordului şi Mişcarea 5 Stele, două formaţiuni cu puternice politici antieuropene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: