image
Sursa foto: gov.md

Program de stagii plătite în serviciul public, lansat de Guvern: Statul va acorda stagiarilor o bursă lunară de 3000 de lei

Studenții și absolvenții instituțiilor de învățământ din Republica Moldova pot depune dosarul de participare la programul de stagii plătite în serviciul public, accesând portalul stagii.gov.md. Procesul de recrutare a stagiarilor a început la Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Studii Economice.

Secretara de stat a Cancelariei de Stat, Ana Calinici, a vorbit tinerilor despre beneficiile programului, menționând că, în premieră pentru țara noastră, statul va acorda stagiarilor o bursă lunară în valoare de 3000 de lei, pentru 160 de ore de stagiere.

Tinerii își vor putea desfășura activitatea în cadrul Secretariatului Parlamentului, Aparatului Președintelui, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități administrative centrale.

„Vă vom ajuta să cunoașteți specificul activității în serviciul public și să acumulați experiența necesară pentru o integrare mai ușoară în câmpul muncii. De asemenea, ne dorim să creăm o comunitate de stagiari, din diferite promoții, cu potențial de idei inovatoare. Țara noastră are nevoie de tineri care să rămână în Republica Moldova pentru a construi Europa acasă”, a menționat Ana Calinici.

Pentru a participa la program, tinerii vor completa un formular, iar după evaluarea dosarelor vor fi invitați la un scurt interviu. Câștigătorii vor încheia contractul de stagii cu instituția-gazdă și vor fi remunerați proporțional orelor desfășurate.

După încheierea programului, participanții vor primi un certificat, iar cei care dețin diploma de studii superioare absolvite și au finalizat stagiul complet de 720 de ore, fiind evaluați cu calificativul „foarte bine”, pot fi propuși spre numire într-o funcție publică de execuție.

În acest caz, pentru angajare nu va fi necesară experiența profesională, nu va fi organizat un concurs și nu va fi stabilită o perioadă de probă. Perioada în care stagiarul a participat la stagiu se va lua în considerare la calcularea vechimii în muncă în cazul în care, în urma evaluării, i-a fost acordat calificativul „bine” sau „foarte bine”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: