image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputații au ședință extraordinară în această săptămană; Solicitarea, examinată de Biroul permanent al Parlamentului

Biroul permanent urmează să examineze solicitarea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 16-17 august 2023. Ședința Biroului permanent va avea loc miercuri, 16 august.

Inițiativa de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară este motivată de necesitatea examinării unor proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova, prezentate de către Guvern pentru a fi examinate în mod prioritar.

În cererea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, depusă la Biroul permanent, se menționează și despre necesitatea de a fi examinate o serie de inițiative legislative ale deputaților, ce reglementează domeniul eficienței energetice, domeniul cadastral, reforma sistemului social etc.

Proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului urmează a fi aprobat de Biroul permanent.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: