image
Sursa foto: Jurnal.md

Igor Grosu, despre demilitarizarea Transnistriei: „Depinde de evoluția războiului din Ucraina”

Demilitarizarea Transnistriei depinde de evoluția războiului inițiat de Putin în Ucraina. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Șeful Legislativului a fost întrebat cum poate scăpa Moldova de soldații ruși din stânga Nistrului și de depozitul militar de la Cobasna.

„Soluții magice nu sunt.Totul va depinde de evoluția războiului din Ucraina. Ei (n.red.: soldați ruși) n-au mai rămas mulți în Transnistria. 70 de procente sunt de-ai noștri, care n-au mare dorință să moară prostește pentru ideile unui dictator (n.red.: președintele rus Vladimir Putin). Rămâne problema munițiilor... Va trebui să ajungem la un context geopolitic, blestemul statelor mici, dar să fim pregătiți pentru acel moment – ce poate fi evacuat, dezamorsat și lichidat. Fără a rezolva problema prezenței ilegale a armatei și munițiilor ruse pe teritoriul nostru nu putem vorbi despre soluționare politică... Afară armata rusă care se afla ilegal aici”, a menționat Igor Grosu.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi, a declarat, în primăvara anului trecut, că forțele Rusiei staționate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova trebuie evacuate necondiționat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: