image
Sursa foto: facebook/Dinu Plângău

Platforma DA va participa la alegerile locale din această toamnă: „Au loc consultări cu alte partide extraparlamentare”

Consiliul Național al Platformei DA, întrunit astăzi, a luat decizia privind participarea Platformei DA la alegerile locale din această toamnă. Serviciul de presă al partidului informează că pentru alegerile din municipiul Chișinău, a fost inițiat un proces de consultare cu alte partide extraparlamentare în vederea unei construcții electorale mai largi în jurul Platformei DA, atât pentru Consiliul Municipal Chișinău, cât și pentru identificarea unui candidat la funcția de Primar general al Capitalei.

Tot astăzi a fost creată Organizația Teritorială Chișinău a Platformei DA care urmează să „revitalizeze partidul la nivel de municipiu și suburbii” și să înceapă pregătirile pentru alegerile locale.

Sursa citată mai informează că OT Chișinău și Consiliul Politic Național, al Platformei DA au discutat și despre situația politică tensionată din țară.

„S-a dat aprecierea că guvernarea actuală eșuează pe toate planurile (criza energetică, inflația, creșterea prețurilor, povara insuportabilă a facturilor, etc.) Iar pe de altă parte, s-a dat aprecierea activității forțelor oligarhice revanșarde și populiste, a hoților de miliarde și complicilor lor, șansele electorale ale cărora cresc pe contul eșecului guvernării actuale. Anume în această ecuație politică dificilă, Platforma DA va avea de trecut un test politic și electoral extrem de important și anume alegerile locale din toamna anului 2023”, se mai spune în comunicatul partidului.

Platforma DA mai anunță că a finalizat etapa de reorganizare și consolidare internă a structurii de partid la nivel de municipiu și suburbii urmând să înceapă activitatea de pregătire a alegerilor locale din anul 2023.

Noutăţile partenerilor

comentarii: