image
Sursa foto: Twitter

Mii de angajaţi Google, în grevă în semn de protest faţă de modul de gestionare a hărţuirii sexuale

Mii de angajaţi Google au făcut grevă - din Singapore la New York şi de la Londra la sediul mondial din California -, denunţând modul în care este gestionată hărţuirea sexuală în cadrul întreprinderii, relatează AFP.

Aceste proteste sociale de joi - primele de această amploare în cadrul acestei întreprinderi-simbol a modernităţii - a pornit de la un articol publicat de ziarul The New York Times (NYT) săptămâna trecută.

Cotidianul scria că Google a muşamalizat, în ultimii ani, o serie de cazuri de hărţuire sexuală implicând conducători de rang înalt, între care Andy Rubin - creatorul sistemului de operare pe mobil ndroid, care a plecat din grup în 2014 după ce a primit o indemnizaţie în valoare de 90 de milioane de dolari.

Rubin a negat aceste acuzaţii.

Organizatorii grevei au îndemnat cei aproximativ 90.000 de angajaţi ai Google din lume să iasă din birou la ora 11 dimineaţa, la fusul orar respectiv.

La sediul social al grupului, la Mountain View, în California, imagini difuzate de salariaţi pe Twitter şi de televiziuni locale arătau mii de salariaţi - supranumiţi "Googlers" - adunaţi între numeroasele clădiri din campus, complexul "Googleplex", în centrul Silicon Valley, leagănul giganţilor tehnologiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: