image
Sursa foto: has.de

Oficial german, în vizită la Chișinău: „Anularea votului cetățenilor e în afara oricăror norme democratice”

Anularea alegerilor pentru primăria Chișinău, câștigate de candidatul unic al forțelor antioligarhice, Andrei Năstase, este o evoluție foarte periculoasă și nu se înscrie în nicio normă democratică. Este declarația făcută de Secretarul de stat parlamentar al Ministerului Federal al Cooperarii Economice si Dezvoltarii, Maria Flachsbarth, aflată în vizită la Chișinău.

„Anularea scrutinului câștigat de Andrei Năstase scade încrederea alegătorilor în alegeri, or cum pot să mai voteze acești oameni, dacă știu că cei de sus fac ce vor, fără să țină cont de alegerea cetățenilor? Este în afara oricăror norme democratice. Cel mai grav este că organele de drept, justiția, legitimează asemenea lucruri. Aceste evoluții sunt extrem de periculoase și pereclitează statul de drept”, a declarat oficialul german, în cadrul conferinței organizate de Fundația Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate și IDIS „Viitorul” cu tema „Consolidarea încrederii în procesele democratice: provocări juridice și politice în Republica Moldova”.

Unul dintre organizatorii conferinței, Igor Munteanu, director executiv al IDIS „Viitorul”, a declarat că forțele politice încearcă să diminueze vocile societății civile și chiar ale partenerilor externi și că societatea trebuie să înțeleagă că opoziția nu este singură în față cu regimul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: