image
Sursa foto: chelsea, hazard, courtois

Chelsea se dezintegrează, fără UCL: Hazard, Courtois şi alţi şapte jucători sunt pe picior de plecare

După a cincea înfrângere în ultimele şapte etape din Premier League, 1-3 cu Tottenham, şansele campioanei Chelsea de a se califica în viitoarea ediţie a Champions League au devenit minime. În aceste condiţii, nu mai puţin de nouă jucători ar putea pleca de pe Stamford Bridge.

În urma eşecului de acasă cu Tottenham, echipa antrenată de Antonio Conte a rămas la 8 puncte de Top 4, cu şapte etape înainte de finalul sezonului. Practic, Chelsea are mai curând şanse teoretice de a se califca în Liga Campionilor pentru sezonul viitor, o contraperformanţă care aproape sigur va fi urmată de o revoluţie la nivelul lotului, anunţă The Telegraph.

Potrivit sursei citate, nu mai puţin de nouă jucători au viitorul incert. Cei mai importanţi dintre ei sunt Eden Hazard şi Thibaut Courtois. Sunt şanse mari ca cei doi belgieni să plece, dacă Chelsea nu prinde UCL. Ambii sunt obiective mai vechi ale celor de la Real Madrid, iar contextul actual poate face ca trecerea lor pe Bernabeu să se producă în această vară.

În acelaşi timp, Cesc Fabregas, Pedro Rodriguez, Gary Cahill, David Luiz şi Olivier Giroud sunt în ultimele luni de contract, iar clubul rămâne fidel stratgiei de a nu oferi înţelegeri pe o perioadă mai mare de un an fotbaliştilor care au 30 de ani sau mai mulţi.

În fine, doi dintre fotbaliştii împrumutaţi la alte echipe, Michy Batshuay (Borussia Dortmund) şi Kurt Zouma (Stoke), nu sunt dispuşi să revină la Chelsea pentru a fi rezerve. Mai ales belgianul, care a avut un impact extraordinar la Dortmund, unde l-a înlocuit pe Pierre-Emerick Aubameyang.

Deciziile legate de componenţa lotului pentru sezonul viitor depind foarte mult şi de numele celui care îl va înlocui pe Antonio Conte. Italianul este ca şi plecat de pe Stamford Bridge, câştigarea titlului în primul sezon petrecut la Londra nefiind suficientă pentru ca Roman Abramovich să meargă în continuare pe mâna sa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: