image
Sursa foto: facebook

Dodon i-a mulțumit ierarhului care a îndemnat preoții să nu se mai roage pentru conducerea RM

Liderul PSRM, Igor Dodon, a mers astăzi la Bălți, unde a asistat la liturghie alături de Alexandr Nesterovschi, candidatul socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți. Ulterior liderul socialiștilor avut o discuție cu episcopul de Bălți și Falești Marchel căruia a ținut să-i mulțumească pentru „protecția și promovarea valorilor ortodoxe”.

„Am decis să merg în această dimineață la Bălți, unde împreună cu candidatul nostru la funcția de primar al orașului, Alexandr Nesterovschi, am asistat la sfânta liturghie”.
„Totodată, am avut o discuție cu Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel și i-am mulțumit pentru poziția principială privind protecția și promovarea valorilor noastre tradiționale”, a scris Igor Dodon într-o postare pe facebook.

Amintim că recent episcopul pro-rus Marchel a lansat un nou atac la adresa PAS. Acesta i-a afurisit pe deputații care au votat pentru ratificarea Convenției de la Istanbul cu privire la combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie. Totodată episcopul a anunțat că a semnat un decret prin care „eliberează preoțimea de obligațiunea de a înălța rugăciuni pentru conducerea țării”. Astfel parlamentarilor PAS le-a fost interzis accesul la Sfânta Împărtășanie în toate bisericile eparhiei de Bălți și Fălești, subordonate Mitropoliei Moldovei, până la Duminica Mare a anului viitor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: