Inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit un automobil de model „Vaz", la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actul de identitate sau documentul ce atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat.

De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei. Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni a ligamentului degetului.

În context, șoferul a fost condus la Inspectoratul de poliţie Hâncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat.

În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hâncești, în vârstă de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală pentru ameninţare sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinşte datoria obştească.

Bărbatul riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la doi ani.

În acest context, Poliția anunță că NU VA TOLERA : acte de ameninţare asupra poliţiştilor, vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale.