image
Sursa foto: procuratura.md

Doi bărbați, învinuiți de fabricarea cartelelor bancare, reținuți de PCCOCS; A fost ridicat jumătate de milion de lei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a doi bărbați învinuiți de fabricarea și asamblarea într-un atelier din Chișinău a dispozitivelor de clonare a cartelelor bancare.

Acestea erau destinate instalării ilegale la bancomatele din statele europene, ca parte componentă a dispozitivului de bază de introducere a cartelei bancare. Pentru asigurarea reținerii lor, oamenii legii le-au monitorizat întrevederile și comunicarea. Au urmat peste 10 percheziții în Chișinău, inclusiv în atelierul ilegal, domiciliile și automobilele acestora.

Acolo, oamenii legii au ridicat și circa 100 de cartele – atât reale, de la diferite bănci din străinătate, cât și cartele albe cu bandă magnetică, pregătite pentru a fi falsificate. Totodată, din atelier au fost ridicate și camere video ascunse ce ar fi urmat să fie montate camuflat în dispozitivele de iluminare a bancomatului sau alte părți ale acestuia. Suplimentar, de la cei doi au fost ridicate calculatoare și peste 450.000 de lei deținuți inclusiv în euro, lire sterline și shekeli israelieni. 

Cei doi sunt din Moldova și au vârste de peste 40 de ani, iar anterior, ambii au fost pedepsiți penal pentru infracțiuni similare – unul prin aplicarea amenzii de 25.000 lei, iar altul a fost amnistiat.

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)  le-au prezentat ambilor învinuirea pentru pregătirea fabricării/punerii în circulație a cartelelor bancare false și comercializarea dispozitivelor de falsificare a acestora. Investigațiile continuă, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii; iar procurorii PCCOCS urmează să depună demersuri pentru arestarea preventivă a acestora.

politia.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: