image
Sursa foto: Profimedia

FIFA îi dă lovitura de grație Rusiei! Ce sancțiune drastică pregătește forul mondial

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) urmează să suspende echipele reprezentative ale Rusiei din competiţiile internaţionale până la noi ordine, a confirmat, luni, pentru Reuters, o sursă apropiată de acest caz.

FIFA se află în discuţii avansate cu UEFA în privinţa acestei decizii, care ar putea fi luată în cursul zilei de luni. Forul continental a exclus-o pe Spartak Moscova, singura reprezentantă a Rusiei rămasă în cupele europene, din optimile Europa League.

Inițial, FIFA luase măsuri mai puțin drastice. Forul mondial anunțase că pe teritoriul Rusiei nu se vor organiza meciuri de fotbal din cadrul competițiilor internaționale. Partidele se vor juca pe teren neutru și fără spectatori.

Și a doua măsură vizează prima reprezentativă a Rusiei, care va trebui să evolueze sub numele de ”Uniunea de Fotbal a Rusiei”.

Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat, luni, ca sportivilor din Rusia şi Belarus să le fie interzisă participarea la competiţiile internaţionale. CIO a precizat că măsura luată de Comitetul său Executiv vine ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia şi după ''încălcarea Armistiţiului Olimpic de către guvernul rus şi guvernul belarus, prin susţinerea oferită de acesta'', informează Agerpres.

În urmă cu câteva zile, Polonia, formația care trebuie să joace împotriva Rusiei pe 26 martie, a anunțat că va boicota partida, decizie cu care sunt de acord Cehia și Suedia, care dispută cealaltă semifinală.

În acest caz, FIFA a anunțat că va rămâne în contact cu reprezentanții Federațiilor celor trei țări pentru a găsi o soluție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: