image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Deputații din fostul Partid Șor cer la CEC anularea rezultatelor alegerilor locale din 2023 și organizarea unui nou scrutin

Oamenii fugarului Ilan Șor au depus o cerere la Comisia Electorală Centrală prin care cer anularea rezultatelor alegerilor locale din noiembrie anul trecut.

Solicitarea se bazează pe o hotărâre recentă a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale modificările operate la Codul Electoral.

„Este logic ca acestea să fie recunoscute ca fiind nevalabile, având în vedere că mii de persoane nu au putut candida din cauza restricțiilor impuse de PAS", a declarat Marina Tauber.

Oamenii lui Șor spun că nu-și pun prea mari speranțe în Comisia Electorală Centrală, acuzând instituția că e subordonată politic PAS-ului.

„În ciuda acestui fapt, va continua să lupte pentru dreptate în toate instanțele naționale și internaționale”, se spune într-un comunicat publicat pe pagina fostului Partid Șor.

Amintim că, la 26 martie, Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de unii deputați ai fostului Partid „ȘOR” și a declarat neconstituțională modificarea legislativă care interzice membrilor partidelor scoase în afara legii, inclusiv Partidul „ȘOR”, să candideze la alegeri.

Curtea a declarat neconstituțională Legea nr. 280 din 4 octombrie 2023 pentru modificarea Codului Electoral, adoptată de Parlament cu o lună înainte de alegerile locale generale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: