image
Sursa foto: jurnal.md

Război cu banda de tâlhari // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, ma opreste zilele trecute un barbat in strada si ma intreaba: „Cum credeti, domnu Cheianu, se poate de biruit banditii istea?” De fapt, e o intrebare pe care mi-o pun astazi cam toti oamenii care ma intalnesc. Toata Moldova a incremenit intr-un semn de intrebare. Numai ca persoanele care ma intreaba lucrul acesta parca ar sti raspunsul, degeaba incerc eu sa le spun ca daca vom fi maturi și intelepti la 24 februarie, o sa invingem. Oamenii nu prea cred. Este adevarat ca nici eu nu mai spun cum spuneam cu trei-patru ani in urma, mi-a scazut si mie optimismul.

Ce sa va spunem, dragi compatrioti, noi cei de la Chisinau, jurnalisti, comentatori, analisti? Ce altceva decat ceea ce stiti si vedeti si d-voastra!? Astazi nu mai este nevoie sa va repetam a suta oara ca la guvernare avem o grupare banditeasca in frunte cu cel mai mare bandit Plahotniuc, ca aceasta grupare se tine cu dintii de putere si este gata sa comita orice crima ca sa ramana acolo unde sunt, pentru ca ei au doar o singura alegere: ori in Parlament, ori la puscarie. Cunoasteti deja toate lucrurile astea tot atat de bine ca si noi. Poate mai intelegeti si altceva si anume ca daca ar fi vorba numai de gruparea asta criminala, lucrurile ar fi simple. Sa dam Partidul Democrat jos de la putere ar fi usor, dar cum sa-l dam jos din mintea unor alegatori?! Din mintea celor jefuiti de Plahotniuc, dar care spun despre acelasi Plahotniuc ca el ”si fura, si face”. Cum sa dam Partidul Democrat jos, daca acest partid se tine de partidul lui Dodon?! Iar pe Dodon il sustin iarasi niste alegatori simpli, jefuiti si ei de alde Plahotniuc. Degeaba sa le repeti acestor oameni ca idolul lor Dodon este salvatorul lui Plahotniuc, ca acestia doi vor face coalitie dupa 24 februarie. Si ca Dodon al lor nici nu vrea mai mult, el acum sta la un colt la treuca puterii, dar vrea sa ocupe macar jumatate din aceasta treuca sau macar o treime. Si cei care o sa votati socialistii, asta o sa faceti, o sa-i asigurati un loc mai mare la treuca lui Dodon, atata tot.

Cum sa ajungem la mintea celor innebuniti de Ilan Shor, care sunt gata sa-l lase pe acesta sa mai fure cu Plahotniuc niste miliarde, numai sa le vanda lor paine cu un leu mai ieftina. Astazi problema nu e Plahotniuc, Dodon si Sor, astazi problema sunt oamenii care ii sustin orbeste pe acestia trei si care nu isi dau seama ca dupa 24 februarie si concertele, si paine ieftina se vor termina. Si ca preturile si asa mari din Moldova vor exploda. Cu toate acestea, dragi prieteni, vreau sa va spun foarte sincer ca eu inca nu mi-am pierdut optimismul. Eu va spun de noua ani cam unele si aceleasi lucruri si sunt gata sa le mai repet, pentru ca stiu ca pana la urma vom invinge. Din fericire, avem si o alta Moldova, nu numai Moldova lui Plahotniuc, Dodon si Sor. Mai avem o Moldova frumoasa, demna, inteleapta. Nu stiu daca aceasta Moldova a noastra o va invinge pe a lor, dar stiu sigur ca la 24 februarie vom avea si motive de bucurie, nu doar de tristete.

MAI PE SCURT, au trecut popoare prin vremuri mai grele si au invins, ce, chiar suntem noi mai rai decat ele?!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: