image
Sursa foto: Realitatea

VIDEO // Cum i-a ghicit Nadejda Nikiticina în ouă lui Dodon

Deși sondajele de opinie arată cu o mare probabilitate că va fi turul doi al alegerilor prezidențiale, președintele în exercițiu Igor Dodon înclină să creadă că va câștiga alegerile din primul tur. Așa i-a ghicit în ouă o femeie din Etulia, UTA Găgăuzia. De la primăria Etulia aflăm că Igor Dodon a vizitat această localitate pe 6 octombrie. Deși lasă să se înțeleagă că nu crede în preziceri, Dodon amintește de spusele babei pe 22 octombrie, adică peste aproape trei săptămâni de când femeia „a spart oul”.

„O bătrână din Etulia ghicește în ouă. Nu știu ce fel de prezicere e aceasta, dar ea a transmis prin cineva că voi câștiga din primul tur”, s-a lăudat Igor Dodon în cadrul unei întâlniri cu alegătorii. Filmulețul a devenit viral pe internet

Am încercat să aflăm cine este prezicătoarea și în ce mod i-a ghicit lui Igor Dodon încât acesta își amintește despre ea în cadrul vizitelor sale electorale.

Este vorba de Nadejda Nikiticina, o pensionară, care a lucrat în tinerețe în colhozul din această localitate, iar mai apoi, infirmieră la spitalul din Comrat. Femeia ne-a rugat să revenim cu un apel telefonic pentru că are 20 de clienți la ușă la care, la fel, le ghicește în ouă. La următorul apel, ne-a spus că tocmai a crăpat un ou și să mai așteptăm.

Am reușit abia la prânz să discutăm cu ea. „I-am ghicit data trecută bașcanului Irina Vlah că va câștiga alegerile din primul tur. Când a venit în sat i-am spus că vreau să-i spun ceva fără martori. I-am spus la ureche și așa s-a întâmplat, Irina Vlah a câștigat din primul tur. Acum când a venit Igor Dodon în sat - să fie el sănătos, pentru că a făcut multe lucruri bune pentru pensionari - înainte de a ieși din casă am spart un ou. Mi-a arătat că va câștiga și el din primul tur. Nu m-am putut apropia de el și i-am spus Irinei Vlah să-i spună. Mă bucur că a ajuns această veste la urechile lui”, a spus Nadejda Nichiticina.

Aflând că suntem de la presă, prezicătoarea ne-a spus că mai sparge un ou. „Acum ascultați și nu mă întrerupeți! El este alături de Maia Sandu. Dar oul ei s-a spart. A lui a rămas întreg. Deasupra. Va câștiga din primul tur. Dvs tot pe Igor Dodon îl susțineți?...”.

„Din păcate lumea tare-i zbuciumată. Oamenii din Etulia îl susțineau mulți pe Dodon. Dar li se împart bani și acum mulți au început să-l susțină pe Usatâi”.

La întrebarea dacă a mai fost vizitată de Irina Vlah ori alți politicieni care vor să știe ce le arată oul, bătrâna ne spune că deși a câștigat din primul tur alegerile cum i-a prezis, Irina Vlah nu a venit „nici măcar să-i mulțumească”.

Am avut și noi o întrebare, dacă ouăle nu-i spun și când se termină pandemia. „Am spart și pentru aceasta. Covid-ul este o mare minciună. Unele țări vor astfel să-și crească economia” se arată convinsă pensionara.

Întrebată dacă nu-l supără pe preotul din localitate cu astfel de practici, femeia ne-a spus că presupune că preotul nu știe.

Solicitat de Jurnal.md, preotul Ruslan ne-a spus că știe și că practicile la care se dedă sunt o mare prostie și un mare păcat, pentru că induce lumea în eroare. „Eu nu cred în preziceri, vrăjitorii. E o pensionară care din păcate nu știe în ce parte se deschide ușa la biserică. În toate însă este voia Domnului. Eu sunt sigur că oamenii îl vor alege pe cel mai vrednic și cel mai înțelept dintre candidați”, a spus preotul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: