image
Sursa foto: leparisien.fr

Un influencer a fost condamnat la 19 ani de închisoare după ce a ucis în direct un bărbat, în Franța

Un tribunal francez a condamnat vineri un influencer la 19 ani de închisoare pentru uciderea în direct a unui bărbat, după o dispută online.

Keneff Leauva, în vârstă de 40 de ani, fiul actriţei franceze Firmine Richard, cu care încă locuia, l-a înjunghiat mortal în aprilie 2022 pe Mamadi T, alias "Moussa VR6".

Victima s-a prezentat dimineaţă la locuinţa actriţei din regiunea pariziană pentru a da explicaţii după o altercaţie în faţa a 500 de urmăritori pe aplicaţia video live Bigo Live.

Cu numeroşi internauţi chemaţi să depună mărturie, procesul a evidenţiat săptămâna aceasta modul în care radicalizarea individuală a unui bărbat a făcut parte dintr-o derivă colectivă online până la estomparea graniţelor între real şi virtual, scrie Agerpres.

Prezentându-se drept un şofer VTC, Keneff Leauva şi-a câştigat online notorietate adoptând o postură virulentă şi agresivă. Pe aplicaţie, postări precum cântatul sau grădinăritul obţineau zece urmăritori, în timp ce insultele reciproce şi chiar "lovirea oamenilor" atrăgeau atenţia întregii comunităţi, a declarat un martor în timpul procesului. Convins că Mamadi T. venise să-l lovească pentru a-i difuza apoi umilinţa pe Bigo Live, Keneff Leauva şi-a înjunghiat de trei ori adversarul cu un cuţit de bucătărie. „Nu am crezut că sunt lovituri fatale”, a declarat Keneff Leauva.

Juriul a pronunţat o pedeapsă mai mică de 25 de ani de închisoare, cât ceruse procuratura, considerând ca Keneff Leauva nu şi-a premeditat gestul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: