image
Sursa foto: www.facebook.com/ionut.marian.399

Încă o biserică din Moldova a trecut sub oblăduirea Mitropoliei Basarabiei

Încă o biserică din Republica Moldova a părăsit Mitropolia Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei. Este vorba despre biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Stolniceni, raionul Hâncești. Anunțul a fost făcut de protopopul raionului Orhei, Ion Marian.

„Parohia întru Cinstea Acoperemântului Maicii Domnului din satul Stolniceni, raionul Hâncești, a revenit la sânul Bisericii Ortodoxe Române! Acest sat a dat naștere Marelui Mitropolit Antonie Plămădeală (n. 17 noiembrie 1926, Stolniceni, județul Lăpușna, Basarabia - d. 29 august 2005, Sibiu), Înalt Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române și mitropolit ortodox al Ardealului (1982-2005), teolog și scriitor, membru de onoare al Academiei Române! Bine ați revenit acasă, fraților! Pace și alese gânduri!”, a scris protopolul într-o postare pe Facebook.

În urma deciziei luate, Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție. Episcopia de Ungheni și Nisporeni a anunțat într-un comunicat că preotul Alexandru Noroșean, parohul bisericii din Stolniceni „este oprit de a săvârși cele sfinte” și va fi caterisit la fel ca ceilalți preoți care au aderat la Mitropolia Basarabiei, transmite moldova1.md.

Amintim că de la începutul invaziei ruse în Ucraina, zeci de biserici din întreaga țară au părăsit Mitropolia Moldovei și au aderat la Mitropolia Basarabiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: