image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultimul sondaj CBS-AXA cu o săptămână înaintea alegerilor: Confruntare strânsă între Ion Ceban și Andrei Năstase

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban și Andrei Năstase ar acumula cele mai multe voturi și ar accede în turul doi.

Sunt rezultatele celui de-al treilea sondaj realizat de CBS-AXA, la comanda WatchDoG, în actuala campanie electorală.

Pentru Ion Ceban ar vota 26,5 la sută dintre participanții la sondaj. Totodată, Andrei Năstase a acumulat un scor de 21,4 la sută.

„Vedem o creștere în primul și al doilea val a lui Ion ceban, iar acum dinamica a scăzut foarte mult. El a colectat ce a avut de colectat. Practic și-a atins plafonul de alegători. Urmează Andrei Năstase cu o creștere mai bună față de situația din primele două valuri”, a comentat expertul de la comunitatea WatchDoG, Valeriu Pașa.

Urmează Dorin Chirtoacă cu un scor de 5,2%, Ruslan Codreanu (a fost exclus din cursa electorală) - 4,1%, Vladimir Cebotari - 2,2%, Valerii Klimenco - 1,1%, Vlad Țurcanu - 0,5%, Vitalie Marinuța - 0,5%, Octavian Țâcu - 0,4%, Victor Chironda - 0,2%. Ceilalți candidați au acumulat mai puțin.

Întrebați cum ar proceda dacă în al doilea tur ar accede Ion Ceban și Andrei Năstase, 35,7 la sută dintre participanții la sondaj spun că ar vota pentru candidatul PSRM, iar 29,4 la sută - pentru candidatul blocului ACUM. Aproape 18 la sută sunt indeciși, iar 5,5 la sută spun că nu-i agrează nici pe unul dintre cei doi candidați.

Trei sferturi din alegători spun că neapărat se vor prezenta la alegeri. A crescut ponderea celor care spun că nu vor participa la alegeri - de la 5,6 la sută în sondajul trecut la 9,4 la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 - 13 octombrie, pe un eșantion de 431 de persoane din Chișinău și are o marjă de eroare de 4,7%.

Noutăţile partenerilor

comentarii: