image
Sursa foto: euneighbourseast.eu

Ucraina nu este Rusia: De ce cele două țări s-au dezvoltat diferit

De ce popoarele ucrainene și ruse s-au dezvoltat diferit timp de secole, în ciuda vecinătății și a coexistenței de mulți ani într-un singur stat? Un nou episod al proiectului UE „Despre ce tace propaganda”, publicat pe YouTube, explică acest lucru, bazându-se pe exemple din istorie.

Noul episod amintește că Moscova a devenit centrul puterii mult mai târziu decât Kievul și că multe fructe ale civilizației au apărut pentru prima dată pe teritoriul Ucrainei moderne, Belarusului și țărilor baltice și abia apoi s-au răspândit pe ținuturile rusești. În plus, tradițiile oamenilor liberi au distins întotdeauna conștiința de sine ucraineană, în comparație cu cea rusă, formată din jugul tătar-mongol și monarhia absolută.

Scopul proiectului „Despre ce tace propaganda” este de a transmite informații și știri de încredere despre războiul din Ucraina publicului de limbă rusă din Belarus, Moldova, Ucraina și alte țări ale Parteneriatului Estic. Videoclipurile acoperă știri și subiecte importante care sunt ignorate sau distorsionate în mod deliberat de propaganda de la Kremlin, precum și dezmințirea miturilor răspândite în spațiul informațional al acestor țări.

Proiectul este implementat de mass-media independentă din Belarus Zerkalo.io în parteneriat cu EU NEIGHBORS east, EUvsDisinfo și Ukrainian Channel 24 (24tv.ua).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: