image
Sursa foto: Profimedia

Sheriff, umilință istorică în Europa: ”Viespile”, într-un club select

Umilință nemaivăzută de Sheriff în cupele europene. Campioana Moldovei a fost spulberată de Slavia Praga cu 0-6 în etapa a 2-a din grupele Europa League, într-un meci transmis în direct de Jurnal TV.

Precedentele cele mai usturătoare înfrângeri ale ”viespilor” de la Tiraspol în Europa au fost de 0-4, cu Anderlecht și Dinamo Zagreb.

În urma rușinii trăite aseară, Sheriff a intrat într-un club select al cluburilor din Moldova care au fost umilite pe parcursul anilor în turneele continentale.

În sezonul 97-98 Tiligul pierdea în deplasare cu 0-7 în compania celor de la Xamax. În sezonul 2000-2001 Constructorul era spulberată de ȚSKA Sofia cu 8-0. Iar în sezonul 2008-2009 Nistru Otaci pierdea pe terenul celor de la Hertha Berlin cu 1-8.

Este de menționat că toate aceste echipe nu mai există pe harta fotbalului moldovenesc.

În celălalt meci al grupei Roma a trecut de Servette cu 4-0 și a acumulat maxim de puncte, la fel ca și Slavia. Sheriff și Servette nu au puncte până acum, iar cele două se vor duela în următoarele două etape ale competiției pentru a determina echipa care se va clasa la final pe locul 3 și va obține implicit calificarea în play-off-ul Conference League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: