image
Sursa foto: euneighbourseast.eu

VIDEO: Cum Rusia a încercat și anterior să acapareze Crimeea; Fapte mai puțin cunoscute

Un nou episod al proiectului „What the propaganda is silent about”, dedicat aniversării a 9-a de la anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia, a fost lansat.

Cel mai recent episod amintește că istoria pretențiilor Rusiei asupra Crimeii a început cu mult înainte de Euromaidanul din 2013-2014. După prăbușirea URSS la sfârșitul anului 1991 și independența fostelor republici sovietice, Moscova a refuzat să părăsească complet peninsula și a încercat să-și mențină prezența militară acolo.

Proiectul este realizat în parteneriat cu EU NEIGHBOURS East, o platformă de comunicare concepută ca un ghișeu unic pentru cooperarea și relațiile dintre Uniunea Europeană și partenerii săi estici (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

EU NEIGHBOURS East a fost dezvoltat de către Programul Regional de Comunicare pentru Vecinătatea Estică și este finanțat de UE. Programul de patru ani (2020-2024) urmărește să consolideze comunicarea UE în regiune, să îmbunătățească înțelegerea publică a Uniunii Europene și a politicilor sale și să consolideze reziliența împotriva dezinformării în UE și în Vecinătatea sa Estică.

Acesta completează și sprijină eforturile de comunicare ale delegațiilor Uniunii Europene în țările partenere din est și lucrează sub îndrumarea Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea a Comisiei Europene, și Serviciul European De Acțiune Externă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: