image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: „Zero toleranță corupției”; Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, își prezintă prioritățile și angajamentele

Noul ministru al Afacerilor Interne, Adrian Efros, și-a prezentat astăzi în cadrul unui briefing prioritățile și angajamentele sale în calitate de șef al MAI.

Ministrul a precizat că în mare parte prioritățile au fost deja anunțate de premierul Dorin Recean.

În primul rând va depune toate eforturile pentru a scădea timpul de intervenție a poliției, și nu numai ajungerea rapidă la locul faptei, ci să asigure și protecția victimelor cât și a forțelor de intervenție.

„Avem nevoie de echipe eficiente, să rezolve situațiile în timp util pentru a redeveni disponibile pentru alte intervenții și evident avem nevoie de echipe dotate cu toate cele necesare pentru a interveni profesionist”, a spus ministrul.

O altă prioritate va fi creșterea încrederii cetățenilor în sistemul afacerilor interne. Acțiunile angajaților MAI vor fi ghidate de trei principii: ordine, disiplină și coordonare.

„Vreau să precizez din start: zero toleranță față de corupție. Sunt inamicul corupției sistemice și a oricăror cazuri izolate. Vă asigur că operațiunile de prevenire și combatere a corupției vor dipune de resursele necesare pentru aflarea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Totodată, prevenția și capacitatea de anticipare vor deveni la fel de importante însemnând alocarea de resurse necesare în acest scop și monitorizare”, a mai spus șeful MAI.

Adrian Efros a mai dat asigurări că va întreprinde toate acțiunile ca cerințele față de angajatul MAI să fie echilibrate cu un pachet social adecvat și un ghid transparent care să-i aigure predictibilitatea în carieră.

Aceste măsuri vor contribui la creșterea prestigiului ministerului și a încrederi pe care cetățenii i-o acordă, contribuind totodată la creșterea rezilienții față de dezinformare.

Evenimentul poate fi urmărit integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: