image
Sursa foto: jurnal.md

Primarul de Ștefan Vodă, oraș aflat în carantină: Situația e dramatică; Femeia despre care s-a anunțat azi a murit ieri

Femeia din s. Crocmaz, Ștefan Vodă, despre moartea căreia Ministerul Sănătății a anunțat astăzi de fapt a decedat ieri, fiind răpusă de COVID-19. Informația a fost oferită de către primarul de Ștefan Vodă, Vladislav Cociu.

„Azi am vorbit cu domnul primar de la Crocmaz. Femeia a decedat ieri. Avea copii, e o familie destul de bună”, a declarat Vladislav Cociu în cadrul unei intervenții prin Skype la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Primarul orașului Ștefan Vodă, oraș aflat în carantină din cauza infectărilor cu noul coronavirus, afirmă că situația de pe loc este una dramatică.

„Conform bilanțului de la 18:30, avem 57 de cazuri pe raion și 25 de cazuri în Ștefan Vodă”, a precizat Cociu.

Focarul de la Ștefan Vodă a pornit după ce un grup de oameni a mers în pelerinaj la mănăstirea Poceaev din Ucraina.

„De atunci s-au pornit în lanț aceste probleme. Între timp parcă am izolat acel focar, iar acum este alt focar la spital”, a precizat primarul de Ștefan Vodă.

Acesta a fost solicitat să comenteze informația potrivit căreia acel pelerinaj a fost organizat de firma care aparține deputatului socialist Alexandru Jolnaci.

„Eu am auzit, dar nu pot să confirm. Știu că firma a fost din Chișinău”, a menționat Vladislav Cociu.

Precizăm că, ținând cont de gravitatea situației, în data de 31 martie, Comisia Națională pestru Situații Excepționale a decis ca orașul Ștefan-Vodă să intre în carantină începând cu 1 aprilie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: