image
Sursa foto: Niyazz

SUA: Ordin general de repaus de 60 de zile pentru forțele armate; Unii militari au participat la atacul de la Capitoliu

Pentagonul a emis un ordin general de repaus de 60 de zile pentru forțele armate, după ce s-a constatat că unii militari au participat la asediul de la Capitoliu din 6 ianuarie.

US Army recunoaște că nu știe deocamdată care va fi modul de abordare a supremațiștilor albi și a altor mesaje și acțiuni extremiste din structura sa, iar planul de repaus militar, ce presupune ieșirea din starea de alertă, dar și o încetare temporară a instrucției și activităților militare, este o modalitate de a câștiga timp pentru a găsi soluții.

Decizia a fost luată de Lloyd Austin, primul secretar de culoare al Apărării din istorie. La audierile pentru confirmarea în funcție, Austin a subliniat necesitatea de a scăpa armata de “rasiști și extremiști”, scrie Biziday.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Austin a ordonat retragerea temporară din serviciu a unui mare număr de militari (fără a preciza exact câți), după ce s-a sfătuit cu generali și în urma constatărilor că un număr neprecizat de militari activi au participat la asediul Capitoliului din 6 ianuarie.

Oficialii nu au oferit cifre concrete, însă într-un comunicat emis de instituție se arată că numărul celor care au participat la revoltă nu este “pe atât de mic pe cât și-ar dori”.

Reuters scrie că nu este clar dacă anunțul prefigurează acțiuni concrete, pe termen scurt, ale Pentagonului, sau dacă este mai degrabă o mișcare simbolică, menită să demonstreze conștientizarea problemei și preocuparea față de aceasta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: