image
Sursa foto: Profimedia

După doar un meci pe banca lui Napoli, Francesco Calzona a spus care este principala problemă a echipei

Francesco Calzona (55 de ani) a fost numit pe banca lui Napoli în locul lui Walter Mazzari cu doar o zi înainte de turul cu Barcelona, scor 1-1, din optimile de finală ale Champions League.

Calzona, care este și selecționerul Slovaciei, adversara României de la EURO 2024, a avut la dispoziție un timp foarte scurt pentru a se întâlni cu jucătorii, dar în ciuda acestui lucru a obținut in extremis o remiză.

Returul dintre Barcelona și Napoli este programat pe 12 martie și va putea fi urmărit în direct pe canalele Digi Sport. La finalul partidei cu catalanii, Calzona a explicat că jucătorii au fost bulversați în ultima perioadă din cauza schimbărilor făcute.

Este important de precizat că Napoli a ajuns la al treilea antrenor din acest sezon, după Walter Mazzari și Rudi Garcia. Calzona a mai adăugat că Napoli a revenit la vechiul sistem de joc, 4-3-3, cu care a câștigat Serie A în sezonul trecut.

”Problema noastră este mai mult mentală decât fizică, reacţia pe care am avut-o în ultimele 20 de minute a arătat că suntem bine din punct fizic.

Această echipă şi-a pierdut certitudinile schimbând schema de joc deseori în ultimul timp. Am revenit la 4-3-3. Dar eu cred că ne putem îmbunătăţi. În ce procent? Nu ştiu.

La Barcelona va fi dificil pentru toată lumea, dar acest gol ne menţine în viaţă. Meciul retur va fi greu, dar vom avea trei săptămâni să-l pregătim”, a declarat Francesco Calzona, potrivit Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: