image
Sursa foto: Profimedia

Chelsea, în derivă! Record negativ după 30 de ani! Reacția lui Frank Lampard

Chelsea Londra a ratat calificarea în semifinalele UEFA Champions League, după ce a pierdut ambele manșe cu Real Madrid, cu același scor, 0-2.

Pe Stamford Bridge, în fața a aproximativ 40.000 de spectatori, Chelsea și-a creat ocazii importante de gol, dar n-a reușit să-l învingă pe portarul belgian Thibaut Courtois, aflat într-o zi de grație.

Raportul ocaziilor de gol a fost 17-9 pentru Chelsea, dar Real Madrid a lovit de fiecare dată pe contraatac, prin brazilianul Rodrygo (58’, 80’).

Chelsea are patru eșecuri la rând în toate competițiile (Champions League și Premier League), pentru prima dată din noiembrie 1993 încoace!

Golurile au reprezentat marea problemă a londonezilor. Chelsea n-a reușit să înscrie în 18 meciuri în acest sezon, o performanță negativă care n-a mai fost bifată din sezonul 1980-1981.

Antrenorul interimar Frank Lampard (44 de ani) n-a reușit să aducă un plus de încredere. După ce l-a înlocuit pe Graham Potter, Lampard a pierdut toate meciurile cu “The Blues”.

“Oamenii vor vorbi mult timp despre acest sezon, dar realitatea este că această echipă va reveni la cel mai înalt nivel. E nevoie de muncă și de puțină răbdare.

Cred că fanii au apreciat jocul nostru de astăzi. Jucătorii și-au dorit să câștige, au încercat. Am avut multe ocazii, nu pot să-i critic pe băieți, dar realitatea este că n-am fructificat ocaziile. Dacă am fi reușit să marcăm măcar un gol, cred că la 1-2 (n.r. – pe ansamblul celor două manșe) am fi declanșat o reacție în tribune, publicul ne-ar fi ajutat să punem presiune.

Din punctul meu de vedere, am fost echipa mai bună în această seară. Să nu uităm că am jucat împotriva unor adversari de clasă mondială, cu mare experiență în această competiție.

Este primul meci în urma căruia sunt optimist. Acum nu trebuie să scadă standardul, acesta este mesajul pentru jucători. Trebuie să ne îmbunătățim jocul până la finalul sezonului.

Sunt mulți jucători noi care au nevoie de acomodare. După ani în care am avut succes în Premier League și în Champions League, acum este momentul unei tranziții. Dar asta nu înseamnă că nu vom avea obiective până la finalul sezonului. Nu voi lua presiunea de pe jucători”, a spus Lampard.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: