image
Sursa foto: IGSU

Explozii și incendii la Glodeni și Criuleni: Trei femei s-au ales cu arsuri grave

Trei femei din raioanele Glodeni și Criuleni s-au ales cu arsuri grave, după ce butelii cu gaz au explodat în gospodăriile lor, provocând incendii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, primul caz a fost înregistrat duminică, în satul Cajba, raionul Glodeni. Într-o casă de locuit a izbucnit un incendiu, care ar fi fost provocat de o deflagrație produsă în urma scurgerii de gaz de la o butelie conectată la aragaz. În urma incendiului, proprietara, o femeie în vârstă de 84 de ani, s-a ales cu arsuri de gradul I la cap și la un picior. Bătrâna a fost preluată de medici și transportată la spitalul raional pentru îngrijiri medicale de rigoare. Totodată, focul a distrus mai multe bunuri materiale din interiorului casei de locuit, dar și parțial acoperișul acesteia.

Un alt caz a fost înregistrat tot pe 31 martie, într-o gospodărie din satul Hârtopul Mare, raionul Criuleni. În urma unei explozii de la o butelie de gaz a izbucnit un incendiu, iar în consecință, două femei în vârstă de 90 și 57 de ani au primit arsuri de gradul I-II-III. Persoanele au fost transportate de urgență la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din municipiul Chișinău. La moment, starea acestora este gravă stabilă. În timpul intervenției, angajații IGSU au evacuat două butelii de gaz din interiorul șopronului afectat de incendiu. În urma incendiului, a fost distrus în totalitate șopronul, dar și parțial acoperișul casei de locuit.

Toate circumstanțele producerii incendiilor urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează cetățenii că exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe este periculoasă. Specialiștii îndeamnă oamenii să evite exploatarea și încărcarea buteliilor. Totodată, se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte. În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință. Mai mult, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber departe de încăperi.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat, prin difuzarea unui spot social, că utilizarea cu încălcări a buteliilor de gaz poate provoca consecințe devastatoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: