image
Sursa foto: Profimedia

AC Milan a obținut profit pentru prima dată în ultimii 17 ani. Câți bani au încasat italienii în sezonul trecut

AC Milan a anunţat luni că a obţinut profit pentru prima oară după 17 ani în sezonul 2022-23, în care a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor.

Pe parcursul exerciţiului financiar 2022-23, încheiat la 30 iunie 2023, AC Milan a realizat un profit de 6,1 milioane de euro, după ce în 2021-2022 pierderile s-au cifrat la 66,5 milioane de euro, a precizat gruparea lombardă într-un comunicat.

Acest profit a fost posibil graţie creşterii puternice a cifrei de afaceri, care a înregistrat un salt de 36% faţă de 2021-22, la 404,5 milioane de euro, "un record în istoria clubului", precizează comunicatul.

Rezultatele sportive explică în parte acest progres: ajunsă în semifinalele Ligii Campionilor, unde s-a înclinat în faţa marii rivale Inter Milano, şi clasată pe locul 4 în campionat, AC Milan a înregistrat o creştere a veniturilor sale comerciale şi din sponsorizări (+44,4 milioane euro), a drepturilor TV colectate (+41,8 milioane euro) şi a sumelor provenite din vânzarea de bilete (+40,3 milioane euro).

De asemenea, AC Milan şi-a redus cheltuielile cu salariile şi taxele de transfer, o scădere de 50,5 milioane de euro pe un an "care va fi continuată şi în anul financiar curent cu rezultatele perioadei de transferuri care s-a încheiat recent".

Proprietarul clubului, fondul american de investiţii RedBird Capital, a investit 40 de milioane de euro în proiectul noului stadion, se arată în comunicat.

AC Milan şi Inter vor să părăsească legendarul, dar învechitul San Siro, stadionul pe care îl împart, şi lucrează fiecare la un proiect pentru o incintă cu 60.000 până la 70.000 de locuri până în 2027 sau 2028.

Aceste rezultate financiare "marchează o etapă importantă în istoria clubului nostru, care se îndreaptă către un nou capitol important în dezvoltarea sa", a declarat Paolo Scaroni, preşedintele clubului care a fost deţinut de Silvio Berlusconi din 1986 până în 2017.

AC Milan, care o întâlneşte marţi pe PSG pe Parc des Princes în Liga Campionilor, este acum pe locul 2 în Serie A, la un punct de liderul Inter.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: