image
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep cere despăgubiri uriașe de la compania care a produs suplimentul contaminat

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate, dar a determinat că volumul ingerat de jucătoare nu putea da ca rezultat concentraţia de roxadustat identificată în mostra pozitivă.

Simona Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

Sportiva a confirmat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Mai mult de atât, fostul lider WTA a dat în judecată compania Schinoussa Superfood, care a produs suplimentul contaminat (n.r. Keto MCT), a anunțat avocatul Simonei, Bogdan Stoica.

"Am dat în judecată compania canadiană, cred că în urmă cu o lună și ceva. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri și nu are implicații în dosarul sportiv", a declarat Bogdan Stoica, pentru euronews.ro.

Avocatul Simonei nu a dorit să dezvăluie la cât se ridică pretențiile financiare ale Simonei Halep de la compania din Canada, însă ProSport scrie că este vorba despre peste 10 milioane de dolari.

Înainte de a fi suspendată pentru dopaj, Simona Halep încasa 4 milioane de dolari anual doar din sponsorizări. Pe lângă această sumă, premiile pe care "Simo" le câștiga la turneele de tenis erau de ordinul milioanelor de dolari.

În anul 2020, Simona Halep a fost a 4-a cel mai bine plătită jucătoare din circuitul WTA, conform Forbes. Ea a avut încasări de 10,9 milioane de dolari în decurs de un an: 6,9 milioane $ din premii și 4 milioane $ din sponsorizări.

Simona Halep a câștigat 40,2 de milioane de dolari doar din premiile la turnee în întreaga carieră și se află pe locul 3 în topul all-time, după surorile Serena și Venus Williams.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: