image
Sursa foto: vetting.md

Doi candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor au promovat evaluarea externă

Doi candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au promovat evaluarea externă. Potrivit Comisiei Vetting, judecătorul de la Judecătoria Chișinău Petru Păun și judecătorul de la Judecătoria Criuleni Adrian Cerbu întrunesc criteriile de integritate financiară și etică prevăzute în Legea 26/2022 conform căreia au fost evaluați.

Comisia Vetting menționează că a trimis deciziile sale motivate candidaților și CSM-ului. Rezultatul evaluării a fost publicat pe pagina web a Comisiei www.vettingmd.eu. Candidații urmează să notifice Comisia dacă se opun sau nu publicării deciziilor în termen de 48 de ore. În absența unei astfel de notificări, Comisia va publica deciziile pe pagina sa web.

În concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor s-au înscris 13 candidați, care au fost transmiși de CSM Comisiei Vetting pentru evaluare. O candidată s-a retras. Din cei 12 candidați rămași în concurs, patru au promovat evaluarea. Decizia privind un candidat audiat recent este pendinte. Restul candidaților vor fi invitați la audieri în perioada următoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: